Opatija 07.-09.Listopad 2016
+385 91 4832 284
Novosti

womanary partnerSvoje djetinjstvo sam provela između dva kontinenta, zime u Benghaziju - Libija, rodnom kraju mojeg oca, a ljeta u Puntu na otoku Krku, rodnom mjestu moje majke koji je danas i moj odabir. Čuvala me teta Indijska, išla sam u njemački vrtić, arapsku osnovnu školu, u četvrtom razredu upisala sam tada novootvorenu Jugoslavensku školu te u prvom polugodištu polagala prva tri razreda, a u drugom završila četvrti razred osnovne škole. U kući sam s mamom uvijek razgovarala na hrvatskom, s tatom na arapskom, kad smo bili svi zajedno engleskom jeziku. Naučila sam talijanski gledajući crtiće i slušajući svoje roditelje koji su tim jezikom komunicirali kada nisu željeli da ih brat i ja razumijemo. Danas, osim hrvatskog, govorim engleski, talijanski , njemački i arapski. Zahvaljujući okruženju u kojem sam živjela i roditeljima koji su isto tako uvijek vjerovali da je sve moguće. Od 13. godine živim s mamom i bratom na Krku, studiram u Beogradu pa u Zagrebu, od svoje 14. godine počinjem raditi prvo sezonske poslove, a kasnije ulazim u poslovni svijet od prvog radnog mjesta tajnice, pa dalje direktora prodaje, voditelja ureda i proizvodnje. S 25 godina ulazim u poduzetničke vode otvarajući sa suprugom maloprodajnu trgovinu rublja i čarapa, zatim dječje odjeće i na kraju cipela.

 

 

Otvaramo i sportsko rekreacijski centar na moru. Nakon niza godina rada i zajedničkog života iz kojeg su rezultirale dvije meni prekrasne osobe, moja djeca, izlazim iz zajedničkog posla, ulazim u svijet nekretnina, izlazim iz braka nakon 17 godina zajedničkog života. Danas, u svojoj 46-oj godini sam samohrani roditelj dvoje malodobne djece, poduzetnica koja gradi viziju započetu prije dvadesetak godina, danas sam osoba koja je shvatila da iako cijeli život u businessu u stvari me inspirira podržati druge da mogu ostvariti sve što žele i da je sve moguće. 2013.g. izlaskom iz braka ušla sam kao polaznik u Inge Rock Academy, koju je osnivala life coach, spisateljica, motivacijski govornik iz Belgije Inge Rock. Ubrzo sam upisala Coaching Akademiju, postala Mentor u Akademiji i nesvjesno započela karijeru Life Coacha. I ne znajući da imam ogromno bogatstvo u proživljenom životnom iskustvu, shvatila sam da je moja svrha, ono najbolje u meni što mogu dati upravo podrška drugima a posebno ženama da MOGU ako tako izaberu. B&B…pitaju me što to znači? BRAVE & BEAUTIFUL….dvije vrijednosti koje smatram da svi trebamo imati i njegovati…dvije vrijednosti koje potičem i podržavam…biti hrabar jer bez toga nema ni ostvarenja…biti prekrasan…biti povezan sa sobom i uvidjeti ljepotu svakoga od nas…kad se osjećamo prekrasni onda se naš svijet mjenja i postaje ono što treba biti…

Za mene ovo je početak najljepšeg dijela mojeg života.“

Ovako nam se predstavila Yasmina Buweden koja je Womanary prepoznala od samih početeka te nam je kroz sponzorstvo i puno dobre energije dala vjetar u leđa u jednom pravom trenu. Potpisujemo sve Yasminine riječi, vjerujemo da njezine rečenice govore dovoljno za sebe i našem projetku daju dodatnu čar i snagu jer smo u kratko vrijeme oko sebe okupili brojne posebne, zanimljive, snažne i inspirativne žene.

Kada ste prvi put čula za Womanary?

Za projekt Womanary mislim da sam čula prije par mjeseci, tj vidjela sam neku objavu na netu…tada u velikoj pripremi sezone proletjela mi je i objava i misao…wow…jako zanimljivo… Što Vas je potaklo da u kratkom vremenu reagirate i podržite naš project? Intuicija. Čitajući informacije koje su mi proslijeđene osjetila sam uzbuđenje i oduševljenje. Moja prva misao bila je želim biti dio toga jer je to ono što sam i ja, projekt koji podržava žene, projekt koji će inspirirati i motivirati žene da budu ono što jesu i krenu putem koji žele, da još više vole sebe i time sve oko sebe. Visoka vibra u kombinaciji s inutuicijom koja podržava…znak je pravog i ispravnog puta, i to je za mene bilo dovoljno da donesem svoju odluku i krenem u akciju.

Po vašem mišljenju, koliko je, za nas žene, bitan rad na sebi i vrijeme posvećeno za rast i razvoj?

Umjesto života na auto pilotu, bez razmišljanja…. imamo mogućnost svjesno kreirati svoj život. Svi to imamo. I svi kreiramo..i ono što nam se ne sviđa i ne odgovara. Znam da to nije baš ugodno za čuti, ali je istina.

Živimo, a ne živimo. Imamo na raspolaganju poklon kojeg smo dobili s rođenjem, vrijeme mjereno u satima i minutima koje ćemo provesti na ovom svijetu…i kako ga trošimo?

Kada spoznamo vrijednost vremena, kada spoznamo vrijednost nas samih, nas svijet se počinje mjenjati. I svijet oko nas se počinje mjenjati. Zato mislim da je jako jako bitno reorganizirati se, pronaći vremena za rad na sebi …jer život se odvija iznutra prema van…iz nas samih u vanjski svijet..ako toga nismo svijesni, ako ne poznajemo sebe, ako se ne povežemo sa samim sobom…trčimo obavljajući bezbroj procesa, stres nam je glavna isprika za sve, trošimo onaj dar koji smo dobili (naše vrijeme provedeno ovdje) bez cilja i svrhe… Kad sam postala roditelj, upravo je to bila velika inspiracija i motivacija za još veći rad na sebi…ono što mi jesmo to su i naša djeca….nisu ona ovakva ili onakva…ona su sve ono što upiju od nas….

Harmonija svih životnih cjelina dat će nam obilje svega onoga što želimo a toga možemo postati svijesni i postići samo radeći na sebi. Sretna i zadovoljna žena, sretan i zadovoljan cijeli svijet, zar ne?

Womanary je namijenjen svakoj ženi, u svakoj ulozi, imala ste zanimljiv život, ako smijemo naglasiti turbulentan i izazovan, kako danas gledate na teška vremena koja su sada iza vas?

Ne znam da li su teška vremena iza mene jer nekako vjerujem da su upravo teška vremena ona koja nas dižu stepenicu po stepenicu…kada ne odlučimo odustati, postati žrtve i prepustiti se… teška vremena su tu da izvuku ono najbolje iz nas, da nas testiraju da li smo stvarno vrijedni i odlučni onoga što se nalazi u nama…tako da vjerujem da će biti još prilika iz kojih ću izaći kao svjesnija i zadovoljnija osoba. Ako imate ili ste imali teške situacije, na neki način možete biti sretni zbog toga…jer znači da vrijedite…vrijedite krenuti dalje… čeka Vas ono što imate u sebi… Ostvariti se u životu nije niti lagan niti bezbolan proces. Ako pogledamo one koje smatramo uspješnima, one koji su nam inspiracija…nitko od njih nije imao bezbolan život, bez izazova i teških vremena, zar ne? Percepcija čini čuda u motivaciji i inspiraciji, tako da danas gledam na svoja teška vremena sa zahvalnošću i ponosom. Jer nisam nikada odustala i pomislila da nisam vrijedna onoga što nosim u sebi. Da nije bilo njih ne bi bilo ni mene. Ne bih bila ono što danas jesam.

Uz posao koji ste postavila na noge, majka ste dvoje djece, kako pristupate odgoju i koje osobine razvijate koje mislite da im mogu koristiti već u mlađoj dobi kao osnova za sve što dolazi kasnije?

Upravo uloga mame navela me je da postanem odgovornija i kreativnija u razmišljanju. Radeći s klijentima vrlo često vidim da tek u svojim 30-im, 40-im itd počinju otkrivati sebe, otkrivati i mjenjati stečena uvjerenja iz djetinjstva. Svatko od nas je individua za sebe, original sa svojom nekom posebnošću i talentom. To se odnosi i na našu djecu. Koliko god bio izazov za roditelje, pa tako i mene, ja sam odlučila svoju djecu odgajati tj podržati u procesu rasta dopuštajući im da budu ono što oni jesu. Moja kćer će za par dana navršiti 11 godina, a sin ima 16 godina. Oni su samostalni i samosvjesni ljudi.

Tek sada počinjem vidjeti rezultate takvog odgoja i jako sam ponosna i na sebe i na njih. Podržala sam ih kroz rast da imaju svoje mišljenje i stav. Priznajem da mi se kao roditelju ponekad stvori želja da bude po mom, ali odmah u idućem trenutku shvatim kuda to vodi pa odustanem. Sretna sam jer vidim da imam dvoje samostalne djece koja samostalno funkcioniraju, razmišljaju i nisu ovisni o meni. Za mene je to najviši oblik ljubavi prema svojoj djeci (a ne sebičnost kako se ponekad tumači), podržati ih da budu ono što jesu i da te ne trebaju. I naravno…najteži. Ali vjerujem da tako stvaramo samosvjesne i kvalitetne ljude koji će isto tako poboljšati ono što su naučili i primjeniti u svojem životu i odgoju svoje djece. Odnose kreiramo od prvog dana života…kreativno razmišljanje…stav…sve je moguće …budi svoj i idi za onim što želiš….život iz ljubavi a ne straha…su vrijednosti koje potičem kod svoje djece. I veselim se trenutku kada ćemo svjedočiti promjenama koje će ove nove generacije donijeti.